Silverline ''En başarılı Fırın Yemekleri Yarışması''nda 1. lik alan yemeğim.
Malzemeler: ( 1 kiloluk sazan balığı için)
1 su bardağı pilavlık bulgur, 1 tane kuru soğan, balığın içinden çıkan havyar, 1 yemek kaşığı tereyağ, 3 çorba kaşığı zeytinyağ,sıcak suda bekletilmiş kuşüzümü, tarçın, yenibahar, dolmalık fıstık,tuz, karabiber,kuru nane,
Balığın sosu için: kırmızı toz biber, zeytinyağ,kıyılmış maydanoz, tuz, 4 diş ezilmiş sarımsak.
Yapılışı: Sazan balığın kabuğu balıkçılarda çıkartılır.İçi temizlenip yıkanır.
Bir kapta sos malzemeleri karıştırılıp balığın içi-dışı güzelce sıvanır,pilav pişinceye kadar bekletilir.
Bir tencerede zeytinyağda soğan kavrulur,içinden soğanlar alınıp kalan yağda dolmalık fıstık kavrulur,soğanlara eklenir.
Bir pilav tenceresinde tereyağ eritilir, havyar konup sapsarı oluncaya kadar kavrulup, yıkanmış bulgur eklenir.
Güzelce kavrulduktan sonra soğan ve fıstık eklenir,biraz daha kavurduktan sonra suyu ve üzümler,tuz eklenip pişmeye bırakılır.
Altını kapattıktan sonra içine bolca kuru nane karıştırılır.Biraz soğuyunca sosta bekleyen balığın karnına doldurulup iple dikilir.
Eğer balık 1 kg. civarındaysa fırın torbasına konup fırında pişirilir.
Eğer 2 veya 2 buçuk kg. civarındaysa yağlanmış fırın tepsisine konup 160 derecede yaklaşık 1 buçuk-2 saat pişirilir. Süsleyerek servis yapılır.
( Bu büyük balığı fırın torbasına koymadan yarışmada fırında pişirdim.)
Sizi canı gönülden tebrik ederim Nihal hanım.Bu tarifle birinciliği haketmişsiniz.Ellerinize emeklerinize sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilTeşekkür ederim Fuat bey.
YanıtlaSilTebrik ederim arkadaşım ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.....
Tebrik ediyorum.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSilSevgili Nihal tebrikler muhteşem görünüyor ellerinize sağlık arkadaşım sevgiler
YanıtlaSilHepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
YanıtlaSil