Hürriyet

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Köz patlıcanla karnıyarık

Malzemeler: Küçük karnıyarık için patlıcanlar,  bir küçük kase kıyma, 1 soğan, 3 yeşil biber, 1 büyük domates, zeytinyağ, kırmızı toz biber, karabiber
tuz, doğranmış maydanoz, 1 kaşık domates salçası.

Yapılışı: Patlıcanlar közlenip kabukları soyulup bir fırın  kabına yerleştirilir. Diğer tarafta domates salçası hariç diğer malzemelerle kavrularak karnıyarık içi hazırlanıp patlıcanların içine doldurulur. Salça ile sıcak su karıştırıp üzerine dökülür. Domates dilimleri ve biber konarak fırında  biberler pişinceye kadar 200 derecede pişmeye bırakılır.

1 yorum:

  1. Nihal abla merhaba hayırlı ramazanlar olsun..tarifin şimdi yayında teşekkürler :)
    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/07/koz-patlcanla-karnyark.html

    YanıtlaSil