Hürriyet

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Fırında Yayın balığı yahnisi



Malzemeler: Temizlenip dilimlenmiş yayın balığı ( Biz Nazilli'ye yakın Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'nde bulunan Kemer Barajı'nda yakalanan yayın balığından pişirdik.), domates, kuru soğan, yeşil biber, kırmızı biber, zeytinyağ, tuz, maydanoz, üzerine istenirse limon.

Yapılışı: Bir borcamın içine zeytinyağ  konup alta soğanlar, üstüne biberler yerleştirilir.Balıklar  da konduktan sonra üste dilimlenmiş domates yerleştirilip,tekrar zeytinyağ gezdirerek fırına sürülür. İnmeden az önce maydanoz serpilir, birkaç dakika daha kaldıktan sonra çıkarılıp servis yapılır.
Not: İstenirse balıklar zeytinyağda kızartılabilir ya da aynı şekilde tavaya yerleştirilip ocakta da pişirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder