Hürriyet

31 Mart 2014 Pazartesi

Keçiboynuzu unlu kremalı pasta


Malzemeler: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bar. süt, 1 su bar.sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un.
İç kreması: 7 kaşık irmik, 5 kaşık şeker, 1 paket damla sakızlı vanilya, süt, ince doğranmış kuru kayısı,
Kreması: 1 su bar. süt, 1 paket krem şanti, 2 yemek kaşığı öğütülmüş keçi boynuzu unu,
Üstüne: Taze pişmaniye.

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker çırpılır, içine diğer malzemeler eklenerek 175 derece fırında kek pişirilir.
Diğer tarafta süt ve krem şanti çırpılır,içine keçiboynuzu unu konur.İç krema karıştırılıp pişirildikten sonra ılınmaya bırakılır.Hazırlanan iç krema kekin arasına kaplanarak en üste krem şanti  kaplanır.Servisten önce taze pişmaniye serpilerek çayın yanında servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder