Hürriyet

17 Eylül 2011 Cumartesi

Köfteli patlıcan sarma



Malzemeler:2 tane etli uzun patlıcan, köftelik malzeme, domates, zeytinyağ,salça,kırmızı toz biber.
Yapılışı: Patlıcanlar uzun dilimler halinde kesilip tuzlanır. Acı suyu çıkınca yıkanıp kurulanır ve zeytinyağda kızartılır.Diğer tarafta köfte hazırlanıp zeytinyağda kızartılır. Artı şeklinde üstüste konan patlıcanların ortasına köfte konup patlıcanlar karşılıklı kapatılır. Domates dilimi konup kürdan batırılır,fırın tepsisine konur. Ayrı bir kapta salçalı, kırmızı toz biberli su hazırlanıp tepsiye dökülür. Fırında domatesler pişinceye kadar bırakılıp sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder