Hürriyet

16 Kasım 2011 Çarşamba

Etli kereviz yemeği



Yarım kg. kereviz(Başı ve saplarıyla beraber), 300 gr. kadar kuşbaşı kuzu eti (ben önce haşlayarak yapıyorum), 2 tane pırasa( verev kesilmiş), haşlanmış nohut, zeytinyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,

Kerevizin başı soyulup patates gibi doğranır. Sapları da yaprakları alınıp doğranır. Pırasa  doğranır. Tencerede zeytinyağda pırasalar biraz kavrulur,içine kerevizler eklenip sararıncaya kadar kavrulur. Daha sonra etler eklenir,biraz karıştırılır. Salça,kırmızı toz biber ve sıcak su eklenerek pişirilir. İnmeden 5-10 dakika önce haşlanmış nohutlar konur.

1 yorum:

  1. Kereviz mevsimi geldiğinde ilk yaptığım yemektir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil