Hürriyet

11 Kasım 2011 Cuma

Makarnalı kabak karnıyarık

Malzemeler:
6 yeşil kabak, 
Zeytinyağ,
Yarım paket makarna,
1 kase çökelek, 
2 tatlı kaşığı tereyağ,
Beşamel: 
2 su bar. süt, 
3 yemek kaşığı un, 
1 tatlı kaşığı tereyağ,
En üste rende kaşar.
Sos: 
1 yemek kaşığı domates salçası, 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 
Sıcak su.

Yapılışı:
Kabaklar soyulup zeytinyağda kızartılarak fırın tepsisine alınır. Makarna haşlanıp çökelek ve tereyağı ile karıştırılır, kabaklara doldurulur. Süt,un ve tereyağla beşamel sos hazırlanıp (ben önce süt ve unla muhallebiyi pişiriyor,daha sonra tereyağını ekliyorum.) makarnalara paylaştırılır.Fırın kabına salça ve toz biber sulandırılarak dökülür, tepsi fırına sürülür.Biraz kızarınca çıkarılır, kaşar dökülüp tekrar fırına sürülür.Biraz daha kızarınca çıkarıp servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder