Hürriyet

3 Aralık 2011 Cumartesi

Balkabağı tatlısı

Malzemeler: 1 dilim sarı kabak,1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 çay bardağı (isteğe göre artırılabilir)şeker,
Yapılışı: Kabak dilimlenip doğranır.Çok az su ilavesi ve tencerenin kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlanıp soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kalan suyu ile beraber blenderde ezilir.Ayrı bir kapta nişasta ile un suyla ezilir.Tencereye alınan kabağın içine şeker ve ezilmiş nişastalı su eklenir,karıştırılır. Ocakta karıştırarak pişirilir. Bu arada yavaş yavaş su eklenir.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır,kaplara paylaştırılır.
 Soğuyunca  hindistan cevizi veya ceviz dökülerek servis yapılır.(Pişirme sırasında biraz  veya tamamen süt kullanılabilir.)

1 yorum:

  1. Nihal Hanımcım, merhaba..Çam Kozalağıma soru sormuşsunuz. Şöyle diyeyim: Limon sıkacağının tersine doldurup iyice bastırdığınızda, orada sıkışıp bütünleşiyor. Alt tarafına genişçe bir spatülü tutup (dağılmadan çıkması için) yere şöyle bir iki defa vurduğunuzda pıt diye atıyor kendini..Bir deneyin bakalım..Sevgiler..

    YanıtlaSil