Hürriyet

4 Ekim 2012 Perşembe

Muhallebili kurabiye




Malzemeler: 3 kahve fincanı zeytinyağ , 1 kahve fincanı erimiş margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat,
 2 tatlı kaşığı toz şeker,Aldığı kadar tam buğday unu,
Muhallebisi: 2 su bar. süt, 6 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerine: pudra şekeri

Yapılışı: Hamur malzemesi yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Küçük bezelere ayrılır, avuç içinde yassılılır. Pişirilip soğutulmuş muhallebi ortasına konarak kapatılır, 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.

3 yorum:

  1. Çok değişik olmuş kurabiyeler. Ellerine sağlık..
    Bir de lütfen şu kelime doğrulamayı kaldırsanız, yorum yazarken zor oluor kabul etmiyor falan..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,güzel tarifin için çok teekkürler,ellerine sağlık abla,gene beklerim,hayırlı cumalar...tarifin şimdi burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/muhallebili-kurabiye.html selamlar

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik huzur dolu bir hafta diliyorum sevgiler canim.

    YanıtlaSil