Hürriyet

5 Ekim 2012 Cuma

Kraliçe dolması


Malzemeler: (Kişi sayısına göre) patates, kıyma, soğan, domates, salça, biber, kırmızı toz biber, karabiber, kuru nane,
Yapılışı: Patateslerin kabukları soyulup ortadan ikiye bölünür. Tencereye rahat oturabilmesi için alt kısmı bıçakla düzleştirilir.İçleri patlıcan oyacağı ile oyulup tencereye dizilir. Eğer önceden kıymalı iç hazırlanmışsa. Eğer hazırlanmamışsa  suya ıslatılır. Diğer taraftan kıyma soğanla kavrulur, içine biberler atılır. Biraz da böyle kavrulduktan sonra domatesler eklenip pişirilir. İçine kalan malzemeler eklenip patateslerin içine doldurulur.Sıcak su konarak tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder