Hürriyet

16 Ağustos 2013 Cuma

Fırında sütlaç



Malzemeler: 1 lt. süt, Yarım su bar. pirinç,Yarım su bar. şeker (isteyen biraz daha şeker ekleyebilir),3 tatlı kaşığı  mısır nişastası,bir tutam tuz, vanilya, üstü için 1 yumurta sarısı.

Yapılışı: Pirinç yıkanıp üzerini  geçecek kadar su ve tuz koyarak haşlanır. Daha sonra içine süt ve şeker eklenip kaynatılır.Daha sonra bir kasede suyla ezilmiş nişasta da eklenip  pişirilir. Biraz sulu kalacak şekilde bırakılır. İçine vanilya eklenip karıştırılır. Fırın kaplarının içine sütlaç paylaştırılır.Üzerine 1 yumurta sarısı ile karıştırılmış su kaşıkla dökülür. Fırın tepsisine  yerleştirilen fırın kaplarının yarısına kadar su konup 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder