Hürriyet

29 Ağustos 2013 Perşembe

Havuçlu-cevizli irmik pastası


Malzemeler:
Muhallebisi:6 yemek kaşığı irmik, 6 yemek kaşığı şeker, süt, 1 paket vanilya,
Üst harcı: 3 tane rende havuç, 2 yemek kaşığı şeker, dövülmüş ceviz, tarçın, vanilya.
Üst: 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt,
En alta ufalanmış bisküvi.

Yapılışı: Bir borcamın altına ufalanmış bisküvi yayılır. Tencerede muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir. (Çok yumuşak olmaz) Biraz ılıklaşınca  bisküvilerin üzerine yayılıp soğuması beklenir. Diğer tarafta havuç şekerle pişirilir. İçine ceviz, tarçın ve vanilya karıştırılıp muhallebinin üstüne yayılır. En üste çırpılıp soğumuş krem şanti  sürülerek dilimlenir, buzdolabında bekletilir. Daha sonra dilimlenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder