Hürriyet

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Yaz meyveli kraliçe tatlısı


Malzemeler:
Pandispanya: 4 yumurta, 4 kahve Fincanı toz şeker, 5 kahve Fincanı un, 1 kahve Fincanı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya,
Kreması:2 yemek kaşığı un,2 su bardağı süt, 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt,limon kabuğu rendesi.
Üzerine: Minik doğranmış yaz meyveleri (şeftali, siyah-beyaz üzüm, mürdüm eriği, pancar eriği vb.)
En üste paket jöle, taze nane yaprakları.
Ayrıca  kekleri batırmak için  2 su bar. süt.

Yapılışı:
Pandispanya malzemeleri ile kek çırpılır, yağlanmış tepsiye dökülerek 160 Derece pişirilir. Soğuyunca tepsiden çıkarılıp kareler halinde dilimlenir.
Bir tencerede 2 kaşık un, 2 bardak süt muhallebi kıvamında pişirilir.Diğer tarafta 1 bardak süt ile 1 paket krem ​​şanti çırpılır ... İki krema da soğuyunca karıştırılıp birlikte çırpılır, limon kabuğu rendesi eklenir buzdolabına konur.Dilimlenmiş kare kekler tekrar enlemesine ortadan ikiye bölünür. (2 kare olur) Hazırlanan krema araya sürülerek birleştirilir.Bütün dilimler hazırlanınca bir kaseye 2 su bardağı soğuk süt konur, kekler süte arkalı önlü, yanlarıyla beraber batırıldıktan sonra servis tabağına alınır. Hepsinin üzeri ve yanları tekrar kremayla kaplanır. En üste minik doğranmış meyveler yerleştirilir. En son olarak ta pişirilip soğutulmuş jöle parlaklık versin diye sürülür. Buzdolabında soğuduktan sonra taze  nane yapraklarıyla süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder