Hürriyet

28 Kasım 2010 Pazar

Lahana dolması

Lahana dolması

Malzemeler:Kıyma, kuru soğan, tuz, karabiber, maydanoz, pirinç, lahananın göbek kısmı (haşlanmış)

Yapılışı: Malzemeler karıştırılıp etli dolma harcı hazırlanır. Lahananın yaprakları tek tek açılır, en ortadaki saplı kısım koparılır. Hazırlanan harç ortasına doldurulur, yaprakları teker teker birbirinin üstüne bindirilerek kapatılır. Tencereye konur, sıcak su eklenerek kısık ateşte pişirilir.  Biz bunu lahana sarması yaptığımız zaman hazırlarız, pişirirken tencerenin ortasına yerleştirir, diğer sarmaları da etrafına dizerek pişiririz.
       İç hazırlarken istenirse kavrulur, istenirse çiğden yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder