Hürriyet

31 Ekim 2011 Pazartesi

Dalgan döndermesi.

Malzemeler: 1 bağ dalgan, 2 yumurta, 1  orta boy tahta kaşık dolusu un, 1 fincan zeytinyağ, tuz.
                  Üzerine: Sarımsaklı kese yoğurdu, kırmızı toz biber.
Yapılışı: Dalgan yıkanıp ince ince kıyılır. İçine un,yumurta yağ,tuz konarak karıştırılır.10 dak. bekletilir. Teflon tava çok az yağlanır.Hazırlanan malzeme 2' ye bölünür. Yarısı teflona boşaltılıp kaşıkla düzeltilir.Kızık ateşte bir tarafı pişirilir. Çevrilip diğer tarafı pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağda kızartılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.

1 yorum: