Hürriyet

11 Ekim 2011 Salı

Kuş yuvası makarna





Malzemeler:

  • Yarım paket çubuk makarna
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 tane tavuk göğüs eti
  • 1 tane domates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • zeytinyağ
  • kaşar rendesi.
Yapılışı:
Öncelikle makarna haşlanıp,süzülür. Tereyağla karıştırılır,tuzu eklenir. Bir tencerede zeytinyağda soğan ve doğranmış biberler kavrulur.İçine doğranmış domatesler eklenip karıştırılır. Biraz pişince doğranmış tavuk etleri eklenir,pişirilir. Salça ve kırmızı toz biber eklenir,biraz su eklenerek pişirilir. Bir fırın kabına makarnalar büyük servis çatalına dolanarak kuş yuvası şeklinde yerleştirilir.Ortalarına tavuk paylaştırılır. En üste kaşar rendesi serpilerek fırında kaşarlar eriyene kadar bırakılır.Daha sonra servis yapılır.

2 yorum:

  1. Tavukla pek aram yok,bunun kıyma veya küçük doğranmış etli yada sosis gibi alternatif benzerleri de olabilir sanırım. İlhan Öden.

    YanıtlaSil
  2. Makarna çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Ben çini kursuna bu yıl da devam ediyorum. Geçtiğimiz yıl babamın rahatsızlığı ve hastane günleri nedeniyle çok devamsızlık yapmıştım. Bu yıl yine başladık bakalım. Bir engel çıkmazsa devam edeceğim.
    Selam ve sevgiler,

    YanıtlaSil