Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
26 Ekim 2011 Çarşamba
Hünnap ve faydaları
Yararları:
Göğüs ağrılarına birebir gelir.
İdrar söktürücü özelliği vardır vücutta biriken ödemi yok eder.
Boğaz ağrıları ve öksürük gibi şikayetlerde içilen hünnap çayı son derece faydalıdır.
Barsak problemi yaşayan insanlar hünnap çayı tükettiği taktirde, ishal iste ise ishalini keser, kabız ise kabızlığını yok eder.
Hünnap zararları:
Beli bir zararına rastlanılmayan hünnap bitkisi, her türlü şifalı bitkide olduğu gibi haddinden fazla kullanımında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir.
Hünnap kullanımı:
Hünnap bitkisinin meyveleri çerez olarak yenilir, kurutulmuş meyveler ise çay olarak demlenebilir. Hünnap çayı için dört su bardağı suyun içine 30 gram hünnap bitkisi konarak demlenir ve içilir. Aynı işlem dört su bardağı sütü ile de yapılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder