Hürriyet

29 Kasım 2011 Salı

Balkabaklı tatlı

Malzemeler: Sarı kabak, toz şeke(veya bal)r, kare şeklindeki bisküviler, dövülmüş ceviz,vanilya. 
Üzeri için: krem şanti,süt, yeşil antep fıstığı, pastacı simi, pasta boncukları( kırmızı, metal rengi), meyva kuruları.

Yapılışı:Kabak soyulup doğranır. Toz şeker dökülüp bekletilir. Sulanan kabaklar haşlanır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. İçine vanilya, kırıklanmış bisküvi, ceviz karıştırılır.(Eğer bal kullanılacaksa çok az suyla kapağı kapalı olarak ocakta kısık ateşte pişirilir.Daha sonra robottan geçirilir ve bal eklenir.)
Strech film tezgaha yayılır. Kabak püresi yayılır ve düzelterek sarılır, buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün tatlı üzeri açılarak bir servis tabağına alınır. 1 bardak sütle hazırlanmış krem şanti üzerine sürülür, pasta süsleriyle süslenerek dilimler halinde servis yapılır.
Değişiklik yapmak için streç filme yayılan kabak püresinin üzerine veya ortasına başka meyvalar da konabilir.

''Çay,Kahve bahane'' etkinliği için  http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gönderiyorum.

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık ablacığım,çok teşekkürler,sevgiler...Pastanın görüntüsü harika eminim tadıda öyledir :)

    YanıtlaSil
  2. ellerıne sağlık canım balkabagı pastalara tatlılara cok yakısıyor

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım tarifini aldım ve yaınladım. etkinliğe katılımın için çok teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil