Hürriyet

19 Kasım 2011 Cumartesi

Cevizli tam buğday ekmeği

         Malzemeler: 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı instant kuru maya, 1 buçuk su bardağı ılık su, 450 gr. tam buğday unu, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz.


        Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur,üstü örtülerek sıcak bir yerde mayalandırılır. Hafif yağlanmış fırın tepsisine konur, tekrar sıcak bir yerde mayalanması beklenir. Hacmi 2 katına çıkınca 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



2 yorum:

  1. Nefis bir ekmek olmuş bu. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık.Tam buğday unu ekmekte çok lezzetli ve sağlıklı oluyor.

    YanıtlaSil