Hürriyet

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Kavun kabuğu dolması





   Malzemeler: Yazdan kurutulmuş kavun kabukları, pirinç, kuru soğan, domates, nane, karabiber, tuz, kırmızı toz biber, künar, kuş üzümü, zeytinyağ,salça, maydanoz,
   Yapılışı: İç malzemelerle zeytinyağlı dolma harcı hazırlanır.Kuru kavun kabukları  yumuşayıncaya kadar haşlanır. (Düdüklü tencerede) Harç malzemesi kabuğun içine uzunlamasına konup kapatılarak iple bağlanır. Tencereye dizilir. Üzerine salçalı su dökülerek pirinçler yumuşayana  kadar kısık ateşte pişirilir. (Malzemede miktar belirtmedim, kabuk sayısı kadar belirlenir.) Kabuğu yenebilecek şekilde haşlanacağı için içiyle beraber yenir, kabuğu atılmaz.

3 yorum:

  1. şok oldum inananılmaz tarifler bunlar maşallah

    YanıtlaSil
  2. şaşırmadım desem yalan olur.biz Türkler gerçekten yemek mucidiyiz.Bzilerin aç kalma gibi bir derdi asla olmaz herhalde.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. çok ama çok ilginç, paylaşım için teşekkür ederim. Kavun kabuğu kurutmak için çok sıcak bölgeler mi gerekir acaba? Ben Ankara'dayım, mutlaka denemek istiyorum.

    YanıtlaSil