Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
29 Ocak 2011 Cumartesi
Ekmek karıştırması
Ekmek karıştırması
Evde kalan bayat ekmekler, 1 tane kuru soğan, 2 veya 3 yumurta, kırmızı toz biber, karabiber, kuru nane, zeytinyağ,
Yapılışı: Bayat ekmekler küp şeklinde doğranır, istenirse küçük küçük koparılır. Bir tencereye konup hafifçe ıslatılır, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak nemlenmesi beklenir. Diğer tarafta başka bir tencereye zeytinyağ konup soğan doğranarak kavrulur. Yumurtalar kırılıp pişirilir. Nemlendirilen ekmekler eklenip iyice karıştırılır. Baharatlar eklenerek ayranla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder