Hürriyet

30 Ocak 2011 Pazar

Patatesli sarma börek

 Malzemeler: 3 tane yufka, (3 tane haşlanıp ezilmiş patates, karabiber, kırmızı toz biber karıştırılıp iç malzeme hazırlanır),yumurta sarısı, su, zeytinyağ, susam.
    
       Yapılışı: 1. yufka tezgaha yayılır. Üzerine fırçayla zeytinyağ,su karışımı sürülür ve patatesli harç yayılır. 2. yufka yayılır, zeytinyağlı su sürülür tekrar patatesli harç yayılır. 3. kat yufka yayılıp  sıkıca rulo yapılarak sarılır. Yarım gün buzdolabında bekletilir. Dilimler halinde kesilerek tepsiye yerleştirilir ve üstlerine yumurta sarısı sürülüp susam ekilerek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder