Hürriyet

30 Ocak 2011 Pazar

Köylü baklavası

  Malzemeler: 10 tane kuru yufka, 2 tane kırıklanmış kuru yufka, 1 avuç kadar toz şeker, bolca kavrulmuş dövülmüş susam, bolca iri dövülmüş ceviz içi, 1 çay bardağı kadar zeytinyağ,
    Şurup için: 3 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, yarım limon suyu,

 Yapılışı: 10 yufka suyla hafif ıslatılarak sofra bezinin arasında yumuşaması için bekletilir. Diğer yanda susam,ceviz,1 avuç toz şeker,zeytinyağ, kırıklanmış yufka karıştırılır.
Tepsi yağlanır ve yumuşamış yufkalar aralarına cevizli iç dökülerek üstüste yerleştirilir. En üste kızdırılmış 1 çay bardağı kadar zeytinyağ gezdirilerek fırında pişirilir.  Çıktıktan sonra üzerine hafifçe su serpilir ve bir tepsi kapatılır,soğutulur.
Bıçakla dilim dilim kesilir, ılık şurup dökülür.

      Not: Bu baklava köyde nişanda tepsiler giderken, bayramlarda yapılır. Fırın yerine yer ocağında köz üzerinde bakır tepsiler içinde pişirilir. Alt tarafı pişen baklava başka yağlanmış tepsiye ters yüz edilir ve pişmeyen yüzü pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder