Hürriyet

26 Mart 2011 Cumartesi

Delos tatlısı


     DELOS  TATLISI ( Bir antik çağ tatlısı)

               Malzemeler:  1 su bardağı  su,  1 su bardağı  un, kızartmak için sıvı yağ, üstüne  (haşhaş tohumu, dövülmüş ceviz ,kavrulup dövülmüş susam, hindistan cevizi yada yeşil antep fıstından birisi), bal  yada  önceden hazırlanmış şeker şerbeti,

               Yapılışı: 1 bardak su tencereye alınıp kaynatılır. Ateşi söndürmeden un katılarak hızla karıştırılıp pişirilir.  Ocaktan alınır soğuması beklenir. Elle güzelce yoğrulur. Yapışırsa el hafifçe unlanır. Çok az yağlanmış bir zemine hamur yayılıp merdaneyle düzleştirilir.( Yaklaşık yarım cm. kalınlığında) İstenirse kareler halinde istenirse şekilli kalıplarla kesilip sıvı yağda kızartılır. Bir kağıt havlunun üzerine alınıp yağının süzülmesi beklenir.Üzerine bal sürülür  , hazırlanan üst malzemeler dökülüp servis tabağına alınır. 
                Bu tatlı üzerine bal sürülerek te yapılır, şeker şerbeti dökülerek te yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder