Hürriyet

26 Mart 2011 Cumartesi

Milföy havuzu

Malzemeler:
12 tane milföy hamuru, Kreması için: 3 kaşık un,  7 kaşık şeker, 2 bardak süt, 1 yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi.  Şurup için: Yarım bardak şeker, 1 bardak su.
      Yapılışı: 6 tane milföy hamuru bardakla yuvarlak kesilir,fırın tepsisine konur. Kenarlarına kremanın içine sarısı konan yumurtanın beyazı sürülür.Kalan milföyler bardakla kesilir, ortasından halka olacak şekilde tekrar kesilir ve tepsideki milföylerin üzerine yerleştirilir.Fırında pişirilir.    Şurup biraz kaynatılarak hazırlanıp soğutulur.Ilık halde milföylerin üzerine gezdirilir.Diğer tarafta krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca milföylerin ortasına doldurulur. Yeşil fıstık ve çilekle süslenerek servis yapılır.
   
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder