Yapılışı: Deniz börülceleri yıkanıp yeşil yerleri sert kılçıklarından sıyrılıncaya kadar haşlanır.Suyu süzüldükten sonra kılçıklarından sıyrılarak ayıklanır, servis tabağına alınır. Zeytinyağ ve limon suyu karıştırılarak salatanın üzerine dökülür, servis yapılır. Salataya ayrıca tuz konmaz, kendisinden tuzludur.
Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
9 Nisan 2011 Cumartesi
Deniz börülcesi salatası
Yapılışı: Deniz börülceleri yıkanıp yeşil yerleri sert kılçıklarından sıyrılıncaya kadar haşlanır.Suyu süzüldükten sonra kılçıklarından sıyrılarak ayıklanır, servis tabağına alınır. Zeytinyağ ve limon suyu karıştırılarak salatanın üzerine dökülür, servis yapılır. Salataya ayrıca tuz konmaz, kendisinden tuzludur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder