Hürriyet

22 Ocak 2011 Cumartesi

Susam helvası

Malzemeler
•    1 bardak kavrulmuş susam
•    1 bardak pekmez şerbeti (pekmez + su)
Yapılışı
Bir tavaya susam konup yağsız olarak biraz kokusunun çıkması beklenir. Kısık ateşe alınır ve yavaş yavaş pekmez şerbeti eklenip karıştırmaya devam edilir. Pekmez çekilip koyulaşınca kaşıkla alınıp temiz bir tülbendin üstüne konur. Soğuyunca tülbentten ayrılıp tabağa alınır.



2 yorum:

  1. Ne çok severdim ben bu helvayı çocukluğuma gittim bir an için:)
    ellerine sağlık ablam,öğretmenim,selamlar,sevgiler...
    paylaştığın için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Ablam facebook ta varmısın,beni eklersen sevinirim:)

    YanıtlaSil