Hürriyet

4 Nisan 2011 Pazartesi

Sıkma

Malzemeler:  Hamuru:1 kg. kıyma, 3 yumurta, tuz, karabiber, 1 soğan, aldığı kadar un.
  Et suyu, domates salçası, haşlanmış nohut.   Üzerine ezilmiş kese yoğurdu, tereyağda kızdırılmış kırmızı toz biber.   Kızartmak için zeytinyağ.
Yapılışı: Hamur  malzemeleri yoğrulup kurşun kalem şeklinde uzatılır.Nohut gibi minik parçalara ayrılıp uzunlamasına yuvarlanır, zeytinyağda kızartılır.
Bir tencereye et suyu konup salça eklenerek ezilir.Kaynayınca kızartılan sıkmalar atılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir,nohutlar eklenir. Az su kalacak şekilde piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt ve kırmızı biberli sos dökülür, servis yapılır.

1 yorum:

  1. valla gece gece acıktım.değişik bir yemek nefis ğörünüyor...
    ellerinize sağlık.
    iyi ğeceler...

    YanıtlaSil