Hürriyet

3 Nisan 2011 Pazar

Şam tatlısı




Malzemeler: 1/2 kg. taze yoğurt, 1/2 kg. iri irmik, 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı karbonat, ( Eğer katı olursa biraz da süt)
Şurubu: 3 su bardağı şeker,4 su bardağı su, biraz limon suyu.
Üzeri için: fıstık, ceviz, fındık vb.
Yapılışı: İrmik,yoğurt, şeker ve kabartma tozu karıştırılır,eğer hamur kek kıvamında olmazsa biraz süt eklenir. Yağlanmış bir tepsiye dökülür, üzerine ceviz, fındık vb. dizilir,fırında pişirilir. Şurubu için şeker ve su kaynatılır, ineceğine yakın limon suyu konur, soğutulur. Pişen tatlı fırından çıkarılıp dilimlenir soğuyan şurup üzerine dökülür

1 yorum:

  1. mmmmm harika.bir dilimini aldım.cay içiyordum dayanamadım, ben çayın yanında tatlıyı çookkk severim:))))
    sevğiler...

    YanıtlaSil