Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
1 Aralık 2010 Çarşamba
Cevizli baklava
Malzemeler: İstenildiği kadar hazır baklavalık yufka,
Sıvı yağ,
Dövülmüş bolca ceviz,
Şeker şerbeti. (Baklavanın miktarına göre ayarlanmış)
Yapılışı: Bir tane baklavalık yufka yayılır.Üzeri sıvı yağla yağlanır, diğer yufka yayılır. Üstüne bolca ceviz yayılır, oklavaya sarılır.Büzdürülerek oklavadan çıkarılıp istenildiği büyüklükte dilimlenip yağlanmış tepsiye konarak fırında pişirilir. Soğumuş şurup gezdirilerek servis yapılır.
Not: Tepsiye konan baklavaların üstüne diğer baklavalarda olduğu gibi kızgın yağ gezdirilmediği için çok hafif bir tatlı oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder