GELİN
HANIM TATLISI
Yapılışı:
Kayısıları akşamdan suya koyun. Sabahleyin bolca yıkayıp 5 dakika haşlayın, süzün, soğutun. Haşlanmış pirincin içine 1 kaşık şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun. Karıştırın kayısıları açın birbirinden ayırmadan karışımdan kiraz büyüklüğünde parça koparın. Kayısıların içine doldurun. Cam bir tepsiye dizin. Bütün kayısılara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine şekeri serpin. 1 bardak su koyun. Üzerini folyo ile kapatıp fırında 25 dk. pişirin. Soğuyunca hindistan cevizine bulayıp tabağa dizin. Soğuk servis yapın.
selam Nihal hanımcığım sizi burada da buldum:))
YanıtlaSilnasılsınız?
izlemeye aldım bloğunuzu eski tariflerinizi de buraya taşısanız ne güzel olur:)
sevgiyle kalın hayırlı geceler
Aynur