Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
1 Aralık 2010 Çarşamba
Dalganlı börek
Malzemeler: Hamuru için un, su, tuz.
İç malzemesi: 1 Bağ dalgan, 3 tane pırasa, 250 gr. çökelek.
Arasına sürmak için süt, sıvı yağ (en üste sürmek için 1 tane yumurta eklenecek.)
Yapılışı: Dalgan otu yıkanıp doğranır. Pırasalar yıkanıp ince doğranarak çökelekle beraber dalgana karıştırılır.
Hamur yoğrularak hazırlanır, yufkalar açılır. Yağlanmış tepsiye yayılan yufkanın üzeri süt, yağ karışımı ile yağlanıp 2. yufka kapatılır. İç harç yayılır.Üstüne yufka kapatılıp sütlü yağla yağlanır. Böylece 2 defa iç harç koyacak şekilde yufkalar tepsiye yerleştirilir. En üste süt, yumurta, yağ karışımı sürülerek fırında pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder