Hürriyet

1 Aralık 2010 Çarşamba

Dalganlı börek




Malzemeler: Hamuru için  un, su, tuz.
İç malzemesi: 1 Bağ dalgan, 3 tane pırasa, 250 gr. çökelek.
Arasına sürmak için süt, sıvı yağ (en üste sürmek için 1 tane yumurta eklenecek.)

Yapılışı: Dalgan otu yıkanıp doğranır. Pırasalar yıkanıp ince doğranarak çökelekle beraber dalgana karıştırılır.
Hamur yoğrularak hazırlanır, yufkalar açılır. Yağlanmış tepsiye yayılan yufkanın üzeri süt, yağ karışımı ile yağlanıp 2. yufka kapatılır. İç harç yayılır.Üstüne yufka kapatılıp sütlü yağla yağlanır. Böylece  2 defa iç harç koyacak şekilde yufkalar tepsiye yerleştirilir. En üste süt, yumurta, yağ karışımı sürülerek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder