Hürriyet

5 Aralık 2010 Pazar

Kalburabastı


Kalburabastı
1.5 bardak yoğurt, 1 bardak sıvı yağ, 1 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un, 1 bardak şeker,
Şurubu: 3 bardak şeker, 4 bardak su. (Kaynatılarak şurup hazırlanır.)
İçine dövülmüş ceviz.

Yapılışı: Malzemeler yoğrulup hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılıp avuç içinde açılır, ortasına ceviz konup kapatılır.Süzgü üstünden yuvarlayarak geçirilir.Fırın tepsisine konup pişirilir. Fırından çıkan tatlı 5 dk. bekletilerek soğuk şurup üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder