Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
5 Aralık 2010 Pazar
Kalburabastı
Kalburabastı
1.5 bardak yoğurt, 1 bardak sıvı yağ, 1 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un, 1 bardak şeker,
Şurubu: 3 bardak şeker, 4 bardak su. (Kaynatılarak şurup hazırlanır.)
İçine dövülmüş ceviz.
Yapılışı: Malzemeler yoğrulup hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde hamurlar koparılıp avuç içinde açılır, ortasına ceviz konup kapatılır.Süzgü üstünden yuvarlayarak geçirilir.Fırın tepsisine konup pişirilir. Fırından çıkan tatlı 5 dk. bekletilerek soğuk şurup üzerine dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder