Hürriyet

24 Ekim 2010 Pazar

AYVA KEBABI




  Malzemeler:  (Miktar isteğe göre değişir.)
        Ayva (Kabukları soyulup ortadan ikiye bölünmüş, ortası oyulmuş  ve haşlanmış.)
        Kuzu eti ,kuru soğan,domates, haşlanmış havuç,patates, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, domates salçası, zeytinyağ, kaşar dilimleri.
Yapılışı: Etler doğranıp yağsız olarak kavrulur. İçine soğanlar eklenir, zeytinyağ konarak kavurmaya devam edilir. Doğranmış domatesler eklenir, biraz daha pişirilir. Salça, kırmızı biber eklenir. Sıcak su konarak etler pişirilir.İçine tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.Bir borcamın içine haşlanan ayvalar konur. Ortasındaki boşluğa hazırlanan et konur. Üstüne 1 dilim domates ve kaşar dilimi yerleştirilir.Kürdanla tutturulur. Borcamın içine kalan etli harç yerleştirilir. Fırında peynir eriyinceye kadar bekletilir, servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder