Hürriyet

7 Ekim 2010 Perşembe

ENGİNAR SAPI YEMEĞİ

Enginar yemeği
Malzemeler:1 bağ enginar sapı,1 tane limon,
                  1 tane kuru soğan,
                  1 yemek kaşığı domates salçası,
                  1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç,
                  2-3 yemek kaşığı dana kıyma,zeytinyağ.

Yapılışı: Enginar saplarının lifleri sıyırarak soyulur.Düdüklü tencerede ikiye bölünmüş 1 tane limonla birlikte 1 saat haşlanır.Suyu süzülür.(Suyu içilebilir ya da yemeğin pişme suyu olarak kullanılır).
            Diğer tarafta bir tencerede zeytinyağda kuru soğan ve kıyma kavrulur.İçine salça ve kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.Haşlanmış enginarlar konur,sıcak su eklenir,biraz kaynadıktan sonra pirinç eklenerek 20 dak. kadar kısık ateşte pişirilir.Tuzu inmesine yakın ilave edilir.




1 yorum:

  1. Merhaba nihal hanim bu sebzeyi nerde buldugunuzu merak ettim ben cezayirde gordum sayenizde adini ogrenmis oldum

    YanıtlaSil