Hürriyet

20 Ekim 2010 Çarşamba

Saksı Kebabı

SAKSI KEBABI
          3 tane topan patlıcan, 250 gr. kıyma, 1 tane kuru soğan, tuz, karabiber, kimyon, galeta unu,1 yumurta,maydanoz.
            Üzeri için:   Domates, kiraz domates, yeşil biberler, kaşar dilimleri, zeytinyağ, salça, kırmızı toz biber.

             Topan patlıcanlar kalın yuvarlak dilimler halinde kesilip zeytinyağda kızartılır, fırın tepsisine dizilir. Diğer malzemelerle köfte hazırlanıp patlıcanın üstüne konacak şekilde büyük yapılıp zeytinyağda kızartılır, patlıcanların üzerine konur. Üzerlerine domates dilimleri, kaşar dilimleri,kiraz domates konup kürdanla tutturulur. Aralara zeytinyağda kızartılmış biberler yerleştirilir. Salçalı, kırmızı toz biberli         sıcak su hazırlanıp tepsiye dökülür. Fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirilir, servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder