Hürriyet

19 Aralık 2010 Pazar

Alabalık iskender

Malzemeler:
1 tane alabalık, 2 tane patates, karabiber,tuz, 3 kaşık kese yoğurdu, 2 kaşık mayonez, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 2 çay kaşığı kırmızı toz biber. Balığı kızartmak için zeytinyağ.
Yapılışı: Balık kızartılır,kılçıklarından ayrılır.Patatesler soyulup rendelenir.Bir tencerenin içinde suya ıslatılır, nişastası giderildikten sonra bir kağıt havlunun üzerine alınarak suyu alınır. Zytinyağda kızartılır. Balık etleriyle beraber karıştırılır. Servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt ezilir, mayonezle beraber karıştırılır.Balığın üzerine yayılır.Zeytinyağda kızdırılmış toz biber üzerine gezdirilir.Yeşilliklerle süslenerek servis yapılır.

1 yorum:

  1. Görüntüsü Çok Güzel Tadını da çok merak ediyorum.
    deneme imkanım olmadı. çok güzel kokular alıyorum.
    elinize sağlık.

    YanıtlaSil