Hürriyet

4 Şubat 2011 Cuma

Kat kat tat (Salata)

Malzemeler: Kırmızı pancarın kökleri,  havuç, marul, kırmızı lahana, beyaz turp, zeytinyağı, limon,tuz, kese yoğurdu, biraz mayonez ( istenirse)
Yapılışı: Pancar kökleri soyulup rendelenir, çok az zeytinyağında sotelenir, yoğurt ve mayonez karışımın içine eklenir. Havuçlar soyulup rendelenir, çok az zeytinyağda sotelenir,yoğurt ve mayonez karışımına eklenir. Diğer malzemeler incecik doğranır. Çukur bir kaba streç film yerleştirilir. Tabana yoğurtlu pancar yerleştirilir. Üstüne marullar konur. Onun üstüne yoğurtlu havuç yayılır. Üstüne kırmızı lahana ve en son rendelenmiş beyaz turp yayılır.Üstüne limon suyu gezdirilir ve streç kapatılır. Buzdolabında 1 saat bekletilir.Streç açılarak servis tabağına ters çevrilir.Üstündeki streç alınır. Domates ve marulla süslenerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder