Hürriyet

27 Şubat 2011 Pazar

Tavuklu-Patatesli börek

MALZEMELER: 4 tane yufka, 1 şişe maden suyu  1/2  su bardağı zeytinyağ,
Üzeri için: Yumurta sarısı (2 tane), galeta unu,
İÇ malzemesi: 1 tane tavuk göğüs eti, 1 tane büyük patates, tuz, karabiber, zeytinyağ, tereyağ, kekik, kırmızı toz biber.

YAPILIŞI:Bir tavada kuşbaşı doğranmış tavuk etleri tereyağda kavrulur. Diğer tavada küçük doğranmış patatesler zeytinyağında kavrulur. Her iki pişen malzeme bir araya getirilir ve içine tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber konarak karıştırılır. (Tavuk etleri de istenirse zeytinyağda kavrulur.)
       Maden suyu ve zeytinyağ karıştırılır. 1 yufka masaya yayılır, sulu karışım kaşıkla gezdirerek sürülür.  2. yufka üstüne yayılır tekrar sulu malzeme sürülür. Böylece 4 yufka aralarına sulu harç sürülerek  üst üste yayılır. Sulu harcın hepsi tüketilir. Yufkalar 4 parçaya ayrılır. Her bir parçanın geniş kenarına tavuklu harç konup sigara böreği gibi genişçe sarılır. Baklava gibi kesilerek tepsiye konur. Üzerine yumurta sarısı sürülüp bolca galeta unu dökülür ve fırında pişirilir.(İstenirse tavuk yerine parça et yda kıyma kullanılabilir.)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder