Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
19 Şubat 2011 Cumartesi
Tatlı sucuk
SUCUK
Malzemeler: 1 su bardağı buğday nişastası, 2 lt. su, 2 su bardağı şeker, ceviz içi
Yapılışı: Cevizler (yarım) akşamdan ıslatılır. Sabahleyin kalın mutfak ipine aralıklı olarak dizilir, alt ucu düğümlenir.
Suyun içine nişasta konur pişirilir,şeker ilave edilerek karıştırılır. Çok kısık ateşin üzerinde bekletilir. Hazırlanan ipe dizili cevizler muhallebiye batırılır, serin bir yere asılır. Soğuyunca tekrar batırılır, yine asılır. Böylece 3-4 kat muhallebiye batırılır. Soğuduktan sonra yenir.
Bu sucuklar satılmak için yapılır. Semt pazarlarında mutlaka satılır. Muhallebiye batırılan cevizleri soğutmak için asılırken ipi bağlamakta ağaç dallarından kesilmiş çubuklar kullanılır. İp bu çubuklara bağlanır,çubuklar başka bir ipe geçirilerek soğutma işlemi yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline sağlık Nihal Hanım, harika olmuş mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSil