Hürriyet

19 Şubat 2011 Cumartesi

Tatlı sucuk



                                  SUCUK

   Malzemeler: 1 su bardağı buğday nişastası, 2 lt. su, 2 su bardağı şeker, ceviz içi
   Yapılışı: Cevizler (yarım) akşamdan ıslatılır. Sabahleyin kalın mutfak ipine aralıklı olarak dizilir, alt ucu düğümlenir.
     Suyun içine nişasta konur pişirilir,şeker ilave edilerek karıştırılır. Çok kısık ateşin üzerinde bekletilir. Hazırlanan ipe dizili cevizler muhallebiye batırılır, serin bir yere asılır. Soğuyunca tekrar batırılır, yine asılır. Böylece 3-4 kat muhallebiye batırılır. Soğuduktan sonra yenir.

       Bu sucuklar satılmak için yapılır. Semt pazarlarında mutlaka satılır. Muhallebiye batırılan cevizleri soğutmak için asılırken ipi bağlamakta ağaç dallarından kesilmiş çubuklar kullanılır. İp bu çubuklara bağlanır,çubuklar başka bir ipe geçirilerek soğutma işlemi yapılır.

1 yorum:

  1. eline sağlık Nihal Hanım, harika olmuş mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil