Hürriyet

28 Şubat 2011 Pazartesi

Kayısı kurabiye

Malzemeler: 125 gr. margarin, 100 gr. pudra şekeri, 1 tane yumurta, Vanilya, limon kabuğu rendesi, un.Kurabiyeleri yapıştırmak için kayısı marmeladı.  Sarı ve kırmızı gıda boyası, toz şeker

Yapılışı:Un tepsiye konup margarin konarak bıçakla margarin bulgur gibi oluncaya kadar kıyılır.İçine şeker, vanilya, limon kabuğu,yumurta konarak yoğrulur.Biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp tepsiye konarak fırında pişirilir.Soğuduktan sonra kurabiyelerin birisinin altına marmelat sürülüp diğer parça yapıştırılır. Bütün kurabiyeler hazırlandıktan sonra iki kaseye kırmızı ve sarı gıda boyası (toplu iğne başı kadar) sulandırılır. Kurabiyelerin yarısı sarı, yarısı kırmızıya batırılıp toz şekere bulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder