Mutfaktaki tecrübelerimi, yaptığım yemekleri, deneyip kendi kendime yeni yemekler oluşturduğum tariflerimi, sebze ve meyvelerin yararlarını , yöresel yemekleri,tatlıları, sebze ve et yemeklerini, börek ve hamur işlerini başkalarıyla da paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Güzellikler paylaşıldıkça daha da güzelleşir diye düşünüyorum.
Hürriyet
6 Şubat 2011 Pazar
Kuru patlıcan yemeği
Malzemeler: Yazın dilimlenip tuzlanarak kurutulmuş patlıcanlar, kuru soğan, salça,(varsa domates) kırmızı toz biber, zeytinyağ,
Yapılışı: Patlıcanlar haşlanıp suyu süzülür. Diğer tarafta bir tencerede zeytinyağ konarak soğan kavrulur. Varsa domates, yoksa salça ve kırmızı toz biber konarak karıştırılır. Patlıcanlar eklenir, sıcak su ilavesiyle bir iki taşım kaynatılarak ılıdıktan sonra yoğurtla servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder