Hürriyet

28 Şubat 2011 Pazartesi

Tahinli-elmalı kurabiye

Malzemeler:                          
1 bardak yoğurt,
1 bardak toz şeker,
1 paket margarin ( eritilmiş),
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un.

İç malzeme: 3 tane rendelenmiş elma, 2-3 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, yarım çay bardağı biraz su eklenerek katılaştırılmış tahin.  Üzerine pudra şekeri.

Yapılışı:Hamur malzemeleri yoğrulup bekletilir. İç malzeme için elma ve şeker pişirilir. Tarçın ve tahin eklenir.
Hamur malzemesinden bir parça koparılıp avuç içinde açılır. İç malzeme konup kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilip üzeri kızarmadan pişirilir. Servis tabağına alınır.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder